Rozpoczynamy sezon Żarcia na Kółkach

31 marca 2017
Zamknij formularz
*
*
*
Twoja wiadomość została wysłana.
Dziękujemy.

W ten weekend na PGE Narodowym każdy pasjonat jedzenia znajdzie coś dla siebie. To już 8 edycja "Żarcia na Kółkach". Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny!

Tegoroczny sezon food truckowy będzie miał swoją inaugurację dokładnie w Prima Aprilis, ale nie ma żartów, bo przez przez cały weekend 1 i 2 kwietnia kulinarni wystawcy z całej Polski będą karmić warszawiaków najróżniejszymi potrawami ze wszystkich regionów świata. Ambasadorem tegorocznej edycji imprezy jest Tomasz Jakubiak - popularny kucharz, znawca kuchni ulicznej, podróżnik, promotor lokalnego jedzenia i poszukiwacz dobrych smaków. Tomasz wystąpi w charakterze kucharza i zaproponuje gościom swoje specjały, będzie także jurorem konkursu na najlepsze kanapki.

"Żarcie Na Kółkach" to największa w Polsce impreza promująca street food z food trucków, przyczep, rowerów i innych pojazdów. Jej poprzednie edycje odwiedzało ponad 20 tysięcy osób. W tym roku goście będą mieli szansę spróbować potraw charakterystycznych dla tak różnorodnych krajów jak: Wietnam, Tajlandia, Izrael, Meksyk, Francja czy Hiszpania. Właściciele restauracji na kółkach to prawdziwi pasjonaci kulinariów, całym sercem angażują się w poznawanie kuchni danego regionu i rozwój swoich umiejętności w zakresie gotowania.

W ciągu dwóch weekendowych dni mieszkańcy stolicy oraz goście na PGE Narodowym, będą mogli skosztować rozmaitych potraw, poczynając od klasycznych frytek, zapiekanek czy hamburgerów, przez hiszpańskie tapas, włoskie pizze i piady, meksykańskie burrito i tortille, aż po niezwykle kreatywne podejście do lokalnej kuchni w wersji na wynos. "Żarcie na Kółkach" to gwarancja bogactwa smaku, kulinarna uczta, gdzie nawet największy smakosz znajdzie coś dla siebie. Do tego atrakcje dla dzieci, muzyczna strefa chill-out, ale przede wszystkim najlepsze jedzenie.