Rusza rozbudowa placu zabaw przy PGE Narodowym

Zamknij formularz
*
*
*
Twoja wiadomość została wysłana.
Dziękujemy.

Plac zabaw usytuowany między bramą nr 1 a 2 od strony al. Zielenieckiej stanowi część projektu „Wspólny PGE Narodowy”. Jest to bezpieczne i przyjazne dzieciom miejsce, wspierające relacje międzypokoleniowe i zachęcające najmłodszych gości obiektu do częstszych odwiedzin.

Pierwszy etap budowy miał miejsce w 2017 roku. Na placu zabaw zostały wówczas zamontowane:
  • stolik do zabaw wodą i piaskiem, 
  • 2 huśtawki łańcuchowe, 
  • huśtawka "bocianie gniazdo", 
  • 3 karuzele,
  • most linowy z talerzykami, 
  • trampolina oraz bujaki sprężynowe. 
Rozpoczęta właśnie rozbudowa polegać będzie na:
  • zamontowaniu dwóch dużych urządzeń linowych w tym jednego ze zintegrowanym ślizgiem tubowym,
  • położeniu nowej, bezpiecznej nawierzchni,
  • wykonaniu odwodnienia całego obszaru placu zabaw,
  • przygotowaniu dostępu dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich,
  • miejscowym ułożeniu kostki betonowej,
  • montażu ogrodzenia wokół rozbudowanego obszaru placu zabaw.

Co o tym sądzisz?